Majoritatea oamenilor macar o data in viata sa s-au folosit de serviciile companiilor aeriene si au procurat bilete de avion.Cum se formeaza pretul unui bilet de avion?

Biletele de avion pot fi procurate atit la casele aeroportului cit si in locurile specializate. Fiecare isi cauta un bilet de avion  la un pret mai convenabil.

Biletul de avion poate costa cu mult mai ieftin la unele case ca la altele, in acest caz daca diferenta de prêt este  foarte mare atunci in prêt nu sunt incluse taxele si serviciile.

Cind pretul unui bilet de avion include toate taxele si serviciile atunci clientul va vedea ca pretul difera cu mult de cel declarat initial.

Intr-adevar preturle la biletele de avion nu difera cu mult de la o casa la alta, pur si simplu unii propun pretul net fara taxe si servicii.

 

Tariful- este plata perceputa de compania aeriana  pentru servciul oferit  care se considera venitul companiei.

Taxele aeroportuare- presupun cheltuiele suportate de companiile aeriene. Aceste cheltuieli includ : Taxa de aterizare, Taxa pentru deservirea pasagerilor, Taxa pentru asigurarea securităţii aeronautice, Taxă pentru staţionarea supra termen, Taxă pentru modernizarea aeroportului. Asdar persoanele care des calatoresc trebuie sa tina cont de faptul ca pretul uni bilet de avion consta din tarif, taxe si Serviciile adiţionale .

Fiecare taxa(serviciu) se aplica pentru recompensa  cheltuielelor  pentru toate structurile, care ofera un spectru larg de servicii  pentru deservirea pasagerilor.Din aceste structure fac parte vama, controlul imigrational, deservirea medicala.

Toate taxele  transportatorilor aerieni sunt colectate de firmele si companiile aeriene, iar apoi aceste sume sunt  distribuite între toți operatorii din toate aeroporturile din lume.