Stimaţi pasageri, vă aducem la cunoştinţă că greutatea şi dimensiunile bagajului de mână sunt stabilite de compania aeriană în dependenţă de clasa de deservire pe care o alegeţi.
În scopul evitării surprizelor neplăcute la aeroport, vă rugăm să vă informaţi preventiv cu privire la condiţiile de transportare a bagajului de mână. Lista companiilor aeriene
 aici.
Pentru confortul şi siguranţa pasagerilor, bagajul de mână ce depăşeşte limitele prevăzute, trebuie înregistrat ca bagaj însoţitor.

 

Reguli de transportare a lichidelor în bagajul de mână

Cantitate limitată de lichide

În bagajul de mână puteţi transporta o cantitate limitată de lichide, cu condiţia că acestea vor fi împachetate astfel:

Lichidele transportate trebuie turnate în recipiente separate, cu capacitate de maximum 100 ml. Toate recipientele trebuie împachetate în pungi transparente de plastic, ce pot fi deschise/închise adițional. Volumul total maximal de lichid transportat este de 1 litru per pasager (vedeți fotografia).
Regulile respective se referă doar la transportarea lichidelor în bagajul de mână.

 

Lichidele cumpărate la magazinele Duty Free

Lichidele (băuturi şi parfumuri) pot fi cumpărate în cantităţi nelimitate la magazinele Duty Free, aflate după punctul de control al tichetelor de îmbarcare sau la bordul aeronavei. Dacă aţi procurat mărfuri de la Duty Free împachetate în pungi speciale, acestea nu trebuie deschise până la sfârşitul tuturor procedurilor de călătorie. Dacă pasagerul tranzitează un aeroport UE, acesta nu trebuie să deschidă punga până nu trece controlul din aeroportul de tranzit, sau, în cazul în care acesta tranzitează mai multe aeroporturi UE, nu trebuie să deschideţi pachetul până nu trece controlul în toate aeroporturile de tranzit. În caz contrar, conţinutul papachetului poate fi confiscat. De aceea trebuie să preveniţi vânzătorul despre faptul că veţi tranzita alte aeroporturi, pentru ca acesta să împacheteze cumpărătura dvs. corespunzător.

Shop and Collect. Serviciul de păstrare a mărfurilor Duty Free.

Obiecte interzise

În scopul asigurării securităţii pasagerilor, se interzice să aveţi în posesie următoarele obiecte în bagajul de mână.

·         Seturi pentru manichiură/pedichiură

În plus, pentru siguranţa pasagerilor este interzis să aveţi în bagajul de mână înregistrat următoarele obiecte:

·         gaze comprimate: inflamabile, flamabile şi toxice (propan, butan, oxigen);

·         materiale corozive (acizi, alcaline, acumulatoare);

·         substanţe explozive, focuri de artificii, muniţii;

·         arme cu foc;

·         lămpi flash;

·         materiale oxidante (peroxid, nitraţi);

·         lichizi şi obiecte inflamabile (brichete, baloane pentru brichete, chibrituri şi alte obiecte uşor inflamabile în cantităţi mari);

·         Substanţe toxice (arsenic, insecticide etc.);

·         Substanţe radioactive;

 

·         Materiale magnetizante.

Obiecte interzise

Obiecte interzise în bagajul de mână

Atenţie!

Transportarea în bagajul de mână sau cel însoţitor a obiectelor şi substanţelor periculoase menţionate mai sus, dar şi a materialelor ce pun în pericol sănătatea şi viaţa pasagerilor e ilegală şi pedepsită prin lege cu privaţiunea de libertate sau amendă.

În salonul avionului este permisă uneori transportarea animalelor (pisici şi câini). Puteţi afla condiţiile de transportare a animalelor în avion în compartimentul Transportarea animalelor de companie.

 

Informaţii suplimentare despre obiectele permise în bagajul de mână pot fi obţinute la compania aeriană